post

Finaleplaatsen bij NK zwemmen

AMERSFOORT – Het NK zwemmen in Amersfoort was afgelopen weekend een toptoernooi. Er werd ongelofelijk hard gezwommen, ondanks het feit dat de topploegen afwezig waren in verband met de WK zwemmen in Madeira (parazwemmen) en Boedapest. Voor DWK resulteerde het toernooi in een zilveren en bronzen plak voor Lars Jacobsen en finales voor Niek Heethaar, Ronis van Everdingen, Bart Muselaers en Inge Koekoek.

Jacobsen kwam in de paralympische klasses uit en wist op de 50m rugslag zilver en op de 200m vrije slag brons te pakken. Hij deed alleen donderdag mee, aansluitend vertrok hij naar de World Pre-games in Berlijn, als voorbereiding op de Special Games volgend jaar.

Een knappe finaleplaats was er op de 200m schoolslag voor Inge Koekoek (foto). Zij wist met een persoonlijk record van 2.45,65 zichzelf te plaatsen voor de B-finale. Daarin eindigde zij als 8e. Vera Renshof miste op een haar de B-finale op de 50m vrije slag; met 27.13 zette zij haar tweede tijd ooit neer en werd daarmee zesde in haar leeftijdsgroep.

Bart Muselaers drong vrijdag door tot de B-finale van de 50m vlinderslag. Met 25,71 zette hij daarin een nieuw persoonlijk record neer en werd daarmee zevende. Niek Heethaar pakte twee finales, op de 100m rugslag werd hij zevende in de B-finale. Op de 200m rugslag drong hij door tot de A-finale, waarin hij zesde werd.

Op de 200 en 400 wisselslag was Ronis van Everdingen op dreef. Op de eerste dag van het toernooi zwom hij ’s ochtends al naar een persoonlijke besttijd van 4.51,51 en plaatste zich daarmee voor de A-finale. In de finale wist hij zichzelf nog meer te verbeteren en haalde nog eens vijf seconden van zijn persoonlijk record af. Met 4.46,77 werd hij achtste. Op de halve afstand was het zondag ook prijs met dit keer de B-finale. Daarin werd hij zesde en scherpte hij ook zijn persoonlijk record aan, tot 2.13,30.

Op de twee gemengde estafettes kwamen de DWK’ers tevreden het water uit. Met een zevende plek op de 4×100 wisselslag en een zesde op de 4×100 vrije slag werd er naar behoren gepresteerd. De coaches Gerald Heethaar en Jeroen Dellebeke kijken met gemengde gevoelens terug op het toernooi. Nog twee wedstrijdweekenden te gaan en dan is het tijd voor een welverdiende vakantie en evaluatie.