Goud voor Iris van Aurich bij ONK openwater zwemmen

2000m schoolslag, in een zwembad zijn dat 80 baantjes. Afgelopen zaterdag waren het twee rondjes voor Iris van Aurich in het openwater bij Sleeuwijk. Na de finish stond er een tijd van 37 minuten en 7 seconden op de klok, waarmee ze favoriete Karin Stein op anderhalve minuut zette. Het leverde de zwemster van DWK de Nederlandse titel in openwater op, en dat is een mooie start van het nieuwe zwemseizoen!

Eerder was Van Aurich ook in actie gekomen op de 3000m vrije slag. Op de vrijdagavond werd ze daarop knap vierde. DWK deed sowieso leuk van zich spreken bij de eerste en laatste openwater wedstrijd van deze zomer in het Brabantse Sleeuwijk. Het team kwam naast de titel van Van Aurich thuis met twee gouden plakken op de 1000m vrije slag voor masters Lars Jacobsen (20+) en Jeroen Dellebeke (40+) en brons voor Karlijn Siderius op de 1000m vrije slag voor junioren en eveneens brons voor Ruben Baars (500m vrije slag minioren).

Hoe vonden de jonkies het?

Mijn trainer stuurde een app in de groepsapp van de junioren wie er mee wilde doen aan de ONK. Ik dacht gelijk daar wil ik aan meedoen. Na schooltijd reed ik met mijn vader richting de locatie, ik kwam daar en we gingen het parcours bekijken 2500 m was de eerste afstand. We kregen een badmuts met nummer die we ook mochten houden. Toen was daar de start ik was super zenuwachtig , maar ben trots dat ik deze afstand de 2500 m heb uit gezwommen. We gingen daarna naar een hotel om daar te overnachten want de volgende dag stond de 1000m op het programma. Dit was een super leuke ervaring en ben trots op mijzelf!

Yara Wegman

Het was een super leuk weekend. Ik mocht vrijdagavond om 18.00 de 2,5 kilometer zwemmen en zaterdagmiddag om 12.00 de 1 kilometer. Op de 2,5 ben ik 8ste geworden en de 1 kilometer 3de. Met zijn alle was het een gezellig weekend.

Karlijn Siderius