post

International Youth Swimming Cup in Antwerpen: geslaagd, gezellig en geweldig gezwommen!

Met een groep van 29 zwemmers en zwemsters was DWK afgelopen weekend actief bij de 30e editie van de International Youth Swimming Cup in Antwerpen. De oogst: 2x goud, vijf zilveren en zes bronzen medailles, drie limieten voor de Nederlandse kampioenschappen en meer dan 50 voor de Gelderse kampioenschappen. Daar bovenop komen nog 130 nieuwe persoonlijke records.

Het zeer drukke toernooi, met ruim 700 deelnemers, werd in twee-en-een-halve dag afgewerkt. Op de 100 meters werden er zaterdag- en zondagmiddag finales gezwommen. Ronis van Everdingen (2x), Celine Schoenmaker, Ruben Baars (2x), Lili Oosting en Fenne de Vogt drongen door tot die finales waarbij Van Everdingen en Baars tot op het podium geraakten. Baars deed dat op indrukwekkende wijze op de 100m vlinderslag in 1.07,70. Vlak daarachter volgde voor hem de 100 vrij finale, waarin hij helaas zijn serie-tijd niet kon verbeteren. Everdingen was succesvol op de 100 vrije slag, waarbij hij vanuit de buitenbaan zeer sterk als tweede eindigde in 53,33, een nieuw persoonlijk record. Ook op de rugslag was er eremetaal. In 1.01,25 tikte hij als derde aan. Celine Schoenmaker plaatste zich ook voor de rugslagfinale en werd daarin met 1.09,01, haar tweede tijd ooit, vijfde. Op de 100 vlinderslag wist Lili Oosting zich nipt te plaatsen en in de finale zichzelf weer te verbeteren naar een knappe 1.16,18. Fenne de Vogt scherpte ook haar persoonlijk record op de 100 schoolslag in de finale nog een keer aan naar 1.25,04 en tikte als achtste aan.

Medailles konden ook op andere onderdelen, waar geen finales op waren, gewonnen worden. Lars Jacobsen pakte zo het zilver op de 200 rugslag, Inge Koekoek behaalde het brons op de 200 schoolslag en Hanna Minderaa het brons op de zware 400 wisselslag. Lili Oosting pakte een knappe zilveren plak op de 200 vlinderslag en Celine Schoenmaker pakte het zilver bij de senioren op de 50 rugslag. Ronis van Everdingen won de 400 wisselslag en pakte daarnaast ook nog zilver op de halve afstand. Ruben Baars was nog succesvol met drie bronzen plakken op de 50 school, 200 wisselslag en 50 vlinderslag. Op die laatste afstand pakte hij met 29.01 het clubrecord over van Ben Schwietert, wat al weer dateerde van juni 2011.

Naast de eerder genoemde zwemmers wisten ook Anna Kamphuis, Teun van Essen, Senna Levering, Laura Volkers, Quinn Frunt, Karlijn Siderius, Nordin Vermeer, Elin Baars, Sven Potappel, Tess Jansen, Maryse Kuijper, Tygo van der Wal en Sofie van Poecke zich op meerdere afstanden te plaatsen (of zichzelf te verbeteren) voor de Gelderse Kampioenschappen die vanaf half mei in Nijmegen gehouden gaan worden. Dat is dan ook gelijk dé focus voor de komende trainingsweken.

Naast de zwemprestaties is een toernooi als deze er ook een die in de boeken gaat als het gaat om de beleving en teamspirit. Elkaar aanmoedigen, lawaai bij de finales, goede verzorging in en buiten de zwemzaal, dank aan iedereen die daar een bijdrage aan geleverd heeft. Ook leuk om te zien dat de drie gastzwemmers van TZC Vahalis het erg naar hun zin hebben gehad! De foto-opdracht van het weekend was om met een (kleding)artikel van een ander team een selfie te posten. In de onderstaande galerij vind je er een paar terug.