post

Jonge zwemploeg DWK strijdt op hoogste niveau

DWK komt dit weekend met een sterke jeugdformatie aan de start in Leiden. In zwembad De Zijl worden de Speedo Jaargangwedstrijden gehouden. De snelste minioren van Nederland zullen bij deze wedstrijden zwemmen voor de verschillende titels en persoonlijke records. Voor DWK kunnen zeven zwemmers in actie komen. Zij mogen in Leiden laten zien wat ze in huis hebben.

In de minoren 4, de jongste leeftijdscategorie, komen Esmee van Harskamp, Lyzz van Middendorp en Teije Baars in actie op diverse afstanden. Esmee en Lyzz, beiden nog geen jaar zwemmend bij de miniorenselectie van DWK, mogen op meerdere nummers aan de start verschijnen. Ze starten op respectievelijk vier en drie afstanden. Lyzz heeft een krachtige 100m schoolslag in huis en Esmee is sterk op de vrije slag nummers. Teije heeft zich op alle afstanden (zes) in zijn leeftijdscategorie geplaatst. Vooral op de 50m vlinderslag wil hij laten zien wat hij kan.

VERRASSEND In de leeftijdscategorie minioren 5 mogen de jongens Daan van Meerveld, Stef van de Wal en Yannick Kuijper aan de start verschijnen. Daan heeft zich verrassend geplaatst op de 100m vlinderslag. Stef zwemt de 50m vrije slag en de 100m schoolslag. Op de 100m rugslag staat hij reserve. En Yannick mag op de 100m schoolslag in actie komen.

Bij de meisjes minioren 5 is het nog even spannend of Anouk van de Steeg ook aan de start mag verschijnen. Zij staat op dit moment eerste reserve op de 50m vrije slag. Bij terugtrekken van één van de andere zwemsters, zal zij deze vrijgekomen baan mogen invullen.

ERVARINGEN Het belooft voor de jonge zwemmers en zwemsters van DWK een mooi weekend te worden. ,,Meedoen op het hoogste niveau in Nederland geeft nieuwe ervaringen waarvan veel geleerd kan worden. En hopelijk leidt dit tot mooie prestaties en nieuwe persoonlijke records,’’ aldus de coaches Iris van Aurich en Yvonne Baars. Zij gaan met de Barneveldse zwemploeg mee naar de wedstrijd in Leiden.

Bron: Barneveldse Krant, 10 februari 2023