post

Teamwork junioren 1 en 2 bij NK estafette

Terwijl een groot deel van de zwemselectie in Denemarken actief was op de SydCup, mochten de junioren 1 en 2 zwemmers van DWK ten tonele verschijnen bij de Nederlandse Estafette Kampioenschappen in Dordrecht. Een spectaculaire wedstrijd waarbij de zestien beste teams tegen elkaar mochten strijden.

Jongens

Het jongensteam van DWK, bestaande uit Nordin Vermeer, Ruben Baars, Sven Potappel en Tygo van de Wal, was als achtste geplaatst. Op alle estafette’s die zij zwommen verbeterden zij ruim hun inschrijftijd. Vooral op de 4x50m rugslag werd een reuzehap van bijna 10 seconden van de inschrijftijd genomen. Met zesde plaatsen op de 4x50m schoolslag en 4x50m wisselslag; en zevende plaatsen op de 4x50m rugslag en 4x50m vrije slag, zijn zij opgeklommen naar een knappe zesde positie in het eindklassement. Zesde van Nederland!

Meisjes

Het meisjesteam van DWK was zelfs als vijfde geplaatst voor dit kampioenschap, met slechts 6 seconden achterstand op de nummer drie. Dit zorgde voor een mooie wedstrijdspanning bij het team bestaande uit Elin Baars, Maryse Kuijper, Sofie van Poecke en Tessa van Beek. Want wie weet wat er kan gebeuren.

De meisjes streden voor wat ze waard waren. Op de eerste twee estafettes, de 4x50m rugslag en 4x50m schoolslag, verbeterden zij hun inschrijftijd. De wil om te winnen was zo groot, dat er een foutje bij de start van de 4x50m vrije slag werd gemaakt. Helaas volgde er een diskwalificatie waardoor het team zakte in het klassement. Zij wisten zich echter heel goed te herpakken op de laatste estafette, de 4x50m wisselslag, door wederom een flink aantal seconden onder hun inschrijftijd te zwemmen. In het eindklassement zijn de meisjes toch nog als achtste geëindigd. Dat is een mooie verbetering ten opzichte van de tiende plaats van vorig jaar.

Clubrecords

Dat er snel gezwommen werd, dat ontging de coaches natuurlijk niet. Dat dit zou resulteren in een aantal mooie clubrecords, daar was geen rekening mee gehouden. De jongens zwommen met 2.00,78 een clubrecord op de 4x50m vrije slag, dat al in de boeken stond sinds 2010.

Op de 4x50m rugslag sneuvelde het clubrecord niet alleen bij de jongens, ook de meisjes verbeterden dit clubrecord. Ook het clubrecord op de 4x50m schoolslag zetten zowel de jongens als de meisjes op hun naam.

Persoonlijk zwom Ruben als startzwemmer van de 4x50m schoolslag een clubrecord op de 50m schoolslag. Hij bracht het clubrecord terug naar 33,66 seconden. Het oude record was sinds 2007 in handen van Jelle Derksen.

Een topwedstrijd met topprestaties dus.