post

Knappe prestaties DWK bij wedstrijden in Antwerpen

Tijdens de jaarlijkse Antwerp International Youth Swimming Cup is er zeer verdienstelijk gezwommen door de DWK zwemselectie. Met 16 medailles, geldprijzen in de aparte finales en meer dan 100 nieuwe persoonlijke records werd het duidelijk dat er weer goed toegeleefd was naar deze wedstrijden.

Het driedaagse toernooi in de Vlaamse havenstad omvat vrijwel alle onderdelen met op de 100 meters finales. Zaterdag drongen alleen Ronis van Everdingen (100 vrije slag) en Sven Potappel (100 vlinderslag, jeugd) door tot de finales. Van Everdingen zette er met 53,59 zijn tweede tijd ooit neer en eindigde nipt als vierde. Potappel wist in de series al een heel sterke 1.08,66 neer te zetten en plaatste zich daarmee als vierde voor de jeugdfinale. Hierin verbeterde hij zich nog een keer tot 1.08,36 en werd daarmee vierde.

De finales zondag waren drukker bezet voor DWK. Op de 100 school wist Fenne de Vogt zich te plaatsen en zwom naar een knappe 1.19,99. In de series was ze al ietsje sneller met 1.19,73. Tygo van de Wal plaatste zich als snelste voor de jeugdfinale 100 schoolslag en wist die favorietenrol ook waar te maken. Met 1.15,38 won hij met een zeer knappe tijd en won daarmee een geldprijs van € 50. Voor de finale van de 100 rugslag wisten Tessa van Beek, Celine Schoenmaker  en Ronis van Everdingen zich te plaatsen. Alle drie zwommen zij ook sneller dan in de voorrondes. Van Everdingen tikte uiteindelijk als vierde aan, maar vanwege een diskwalificatie van een andere zwemmer schoof hij naar de derde plek.

Medailles waren er verder voor de dames Elin Baars (brons 200 wissel), Lindi Bos (goud 200 wissel, brons 50 rug), Inge Koekoek (zilver 50 vlinder, brons 200 school), Lili Oosting (brons 200 vlinder), Celine Schoenmaker (zilver op 50 en 200 rugslag) en Fenne de Vogt (brons 50 school). Ook de heren Thijs Berkhout (400 wisselslag, brons), Van Everdingen (goud op de 200 en 400 wissel, brons 200 vrije slag) en Tygo van der Wal (brons 50 school) vielen in de prijzen.

Ruben Baars zwemt richttijd voor vervangende EYOF

Ruben Baars had dit weekend een iets ander programma. De 15-jarige DWK-zwemmer heeft zaterdag meegedaan aan de Eindhoven Qualification Meet. Tussen alle topsporters die zich probeerden te kwalificeren voor de Olympische Spelen konden er ook limieten gezwommen worden voor de vervangende EYOF (European Youth Olympic Festival), medio juli in Belgrado. Ruben voldeed ruimschoots aan de limiet op de 100m vrije slag met een ijzersterke 54,49. Of hij definitief mee mag naar dit toernooi waar talentvolle sporters in de leeftijd van 14-15 jaar aan mee mogen doen, wordt beslist tijdens het NK zwemmen, half juni in Amersfoort. Dan sluit de kwalificatieperiode. Maar de eerste stap is gezet.

DWK lanceerde op het toernooi de nieuwe badmutsen gesponsord door adviesbureau Plushuis

Directeur Nicolaas van Everdingen: “Ons bedrijf levert in Midden-Nederland adviezen hoe je je eigen huis gezonder en energiepositief kunt maken. Mijn zoon en zijn ploeggenoten krijgen al jaren veel goede energie van het zwemmen bij DWK, die ik als huisfotograaf ook graag vastleg. Daarom was het een logische keuze om trotse sponsor van deze energieke club te worden.