post

Knappe resultaten bij FISEC in Duinkerke

Laura Volkers, Senna Levering en Quinn Frunt zijn afgelopen week samen met coach Raoul Aardema naar de FISEC Games in Duinkerke geweest. De FISEC is een jaarlijks terugkerend evenement voor jeugd van 15-17 jaar waarbij we met een echt Nederlands team deelnemen in een grote internationale wedstrijd. Dit jaar werd er samen met atletiek een afvaardiging naar de Franse kustplaats gezonden.

De zwemploeg bestond uit zwemmers en zwemsters uit Gelderland en kwam goed voor de dag bij het individuele toernooi met zo’n 20 finaleplaatsen en 14 podiumplaatsen, waaronder vijf gouden plakken. Vanuit DWK kwam het drietal in actie op verschillende individuele nummers en allemaal wisten ze zelfs nog meerdere persoonlijke records te halen. Laura wist zelfs de finale van de 100 rug te halen. Persoonlijke records waren er voor Senna op de 50 rug, Laura op de 100 en 200 rug en de 400 vrije slag en voor Quinn op de 200 rug en de 50, 100 en 200 vrij. Op de 100 vrij wist hij zijn PR bij de landenwedstrijd op vrijdag nog een keer aan te scherpen naar 1.00.07. In de estafette dook hij er ruim onder met 58,5.

Knappe resultaten dus en het toernooi wordt verder aangekleed met allerlei activiteiten. Zo is er een openingsceremonie, bezoek aan een lokale kerk (de organisatie heeft een christelijke achtergrond) en een bazaar waarbij allerlei lekkernijen en snuisterijen van de verschillende deelnemende landen worden verkocht. De ploeg sloot het toernooi vrijdagavond af met een beachparty. Zaterdag was de sluitingsceremonie, waarbij ook duidelijk werd dat het heren- en damesteam bij de Landenwedstrijd op vrijdag als derde zijn geëindigd.