post

Knappe zwemprestaties bij Gelderse B kampioenschappen in Zutphen

In Zutphen werden afgelopen weekend de Gelderse B Kampioenschappen gehouden. Vanuit DWK waren we actief met 15 zwemmers en zij kwamen thuis met zeventien medailles en 30 nieuwe persoonlijke records. Hanna Minderaa was de meest succesvolle zwemster dit weekend, met vijf medailles, waaronder drie keer goud!

Hanna was sterk op de 50 school, 50 vlinder en 100 wisselslag, waarop zij zegevierde. Daarnaast pakte zij zilver op de 100 rugslag en brons op de 100 vrije slag.  Bas van Daatselaar wist twee zilveren medailles mee naar huis te nemen; op de 50 vrij en 100 school was hij bij de junioren 3 en 4 de ‘runner up’. Op de 50 vrij dook hij voor het eerst onder de magische 30 seconden grens!

Maud ten Broek pakte zilver en brons op respectievelijk de 100 rugslag en 100 vrije slag bij de meisjes junioren 3 en 4. Op de 100 wisselslag verbeterde ze zichzelf het beste met 1.21,79, net een vierde plaats. Trainingsmaatje Myrthe Rijpma had een pittig programma dit weekend met 9 starts. Een knappe zilveren medaille pakte ze op de zware 100 vlinderslag in een nieuw persoonlijk record van 1.25,33. Ook Jinte van Ginkel deed mee om de medailles en pakte de zilveren medaille op de 100 wisselslag. Ondanks ziekte de afgelopen weken wist ze zichzelf toch drie keer knap te verbeteren.

Anna Kamphuis is recentelijk overgestapt naar DWK en liet zichzelf goed zien met een zilveren en een bronzen medaille. Zilver op de 50 rugslag en brons op de dubbele afstand, dus het is wel duidelijk waar haar talent ligt. Beide races waren een persoonlijk record: 34,7 en 1.16,0.

De meiden waren sowieso allemaal goed op dreef. Ook Yara Wegman, Mare de Vogt, Yanou Vaessen, Gerlin van de Krol, Jade Hazeleger en Milouck, Linn en Indy Frunt wisten zich een of meerdere keren te verbeteren. Op de estafettes ging het ook erg goed. Zilver was er voor de meisjes junioren op de 4x 50 wissel met Milouck, Myrthe, Maud en Yara. Bronzen medailles waren er op de 4×50 vrij dames (Vaessen, Kamphuis, Van Ginkel en Minderaa), 4x 50 wissel dames (Kamphuis, Van Ginkel, Rijpma en Vaessen) en de 4x 50 wissel meisjes junioren (Mare de Vogt, Gerlin van de Krol, Linn en Indy Frunt).