post

Masters Circuit in eigen huis

Zaterdag 20 januari deden 10 zwemmers van DWK (Erica van de Burgwal, Jacco Doest, Lars Jacobsen, Ingrid Kaptein-Aalders, John van Middendorp, Jennie Resink-Lindeboom, Gerco Schakel, Celine Schoenmaker, Jaap Snapper en Greta Wyma-Teitsma) mee aan het 2e deel van het Midden Nederland Masters Circuit in ons thuisbad in Barneveld. Op het programma stonden 25, 50 en 100 meters, 4x50m vrije slag estafette, 400m wissel en 800m vrij.

Enkele zwemmers waren ingeschreven met een geschatte inschrijftijd. Allen wisten deze geschatte tijden gemakkelijk te doorbreken en zwommen een mooie tijd. Jacco zijn laatste wedstrijd was in 2012 en wist dik onder zijn inschrijftijd te zwemmen. Op de korte afstanden werden persoonlijke records gezwommen door Ingrid (50m rugslag en 25m vlinderslag), Celine (25m schoolslag) en Jaap (100 vrij). Daarnaast heeft Gerco zijn seizoenrecords weer verbeterd op zowel de 50 als de 100 meter rugslag.

Jennie kwam uit op haar favoriete slag, rugslag, zowel de 50 als de 100 meter. Dit is de 2e wedstrijd na haar heupoperatie en wist daarmee erg netjes iets boven haar beste seizoentijd te zwemmen. Erica, Greta, Gerco en Lars zwommen de 4x50m vrije slag estafette en wisten daarmee maar liefst 2,44 seconde onder hun inschrijftijd te zwemmen.

Op de 800m vrij gingen 2 DWK’ers van start, Greta en Lars. Lars wist zijn 800m vrij naar een mooi nieuw persoonlijk record (9:56,28) te zwemmen en heeft de 10 minuten barrière voor het eerst doorbroken. Greta was recentelijk ziek geweest waardoor de 800m net teveel van haar lichaam vroeg, toch kon ze tevreden terugkijken op haar gezwommen tijd.

De 10 DWK’ers kunnen tevreden terugkijken op hun gezwommen resultaat en kijken uit naar de volgende wedstrijd om te laten zien of er nog meer verbetering in zit. Voor deze thuiswedstrijd was het erg lastig om genoeg officials/vrijwilligers te regelen. Daarom worden alle officials en vrijwilligers die deze wedstrijd hebben mogelijk gemaakt erg bedankt!