post

Medailles bij NK Masters

Afgelopen weekend werden in Eindhoven de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen lange
baan gehouden. Iris van Aurich (D55+) werd echt DWK’s goudkippetje, maar ook de anderen hebben goed gepresteerd. Iris had zichzelf een erg zwaar programma toebedacht, maar het ging super. 4x goud
(1500 vrij, 200 wissel, 800 vrij en 400 wissel) en 3x zilver (400 vrij, 200 vrij en 200 school). Die winst
op de 1500m was mede te danken aan de DWK-minioren en -junioren die haar stonden aan te
moedigen. Zij waren op trainingskamp in Eindhoven. In de uitslagen zie je soms misschien wat anders
staan, maar dan staan er buitenlanders boven haar en dan wordt er naar de Nederlandse deelnemers
gekeken. Daarnaast zwom ze ook nog 100 school en 200 vlinder. Iris is dit jaar nieuw bij de 55+
dames en ze zwom op al haar afstanden clubrecords. Ook enkele tussentijden leverden nog een
clubrecord op. Bijna aan het eind van haar vermoeiende weekend wist ze zelfs nog een pr te
zwemmen op de 400 wissel.

Ook maakte ze deel uit van de 3 DWK estafettes samen met Martijn de Jong (H50+), Lars Jacobsen (H25+) en Jennie Resink (D60+). Op de 4x 200m vrije slag wist dit team (G160+) zilver te behalen in een clubrecord. Ze zwommen ook nog 4x 100m vrije slag en 4x 50m wisselslag. Lars begon zijn weekend met een bronzen medaille op de 1500 vrij en hij sloot het af met een pr en clubrecord op de 800 vrij in een goed opgebouwde race met een super eindsprint. Ook in de 3 estafettes ging hij als een raket en haalde diverse tegenstanders in. Hij zwom ook nog 400 vrij, 50 rug, 100 en 200 vrij.

Martijn begon zijn weekend met een pr op de 100m schoolslag, tevens een clubrecord. Hij nam ook nog deel aan de 200 wissel, 100 vrij, 50 school en 100 vlinder. Die laatste afstand leverde hem een bronzen medaille op met zijn vernieuwde techniek. Hij was blij dat hij dat 100m had weten vol te houden.

Jennie startte donderdag met de 1500 vrij. Ze was blij verrast met het resultaat, net iets sneller dan 2 jaar geleden en daarmee een clubrecord. De 200 rug en 200 vrij gingen goed. Ze moet wel durven op beide afstanden de 2e en 3e baan wat sneller te zwemmen.

Voor Jacco Doest (H30+) was het zijn eerste ONMK. Sinds kort is hij weer aan het zwemmen en ook bij wedstrijden. Hij vond het een prima ervaring, voor herhaling vatbaar. Opvallend vond hij de relaxte sfeer. Die is er eigenlijk altijd bij masters wedstrijden, terwijl er ook toptijden gezwommen worden met Nederlandse en soms ook Europese en wereld masters records. Jacco zwom de 400m vrije slag een stuk sneller dan zijn inschrijftijd. De 100m vrij ging ook prima, vrijwel even snel als zijn 25m bad inschrijftijd.

Willy Schoenmaker (D65+) koos voor haar favoriete schoolslag. De 100m leverde brons op en ze was sneller dan een jaar geleden. Zilver veroverde ze op de 200m, ook een prima tijd, sneller dan vorige maand. Op beide afstanden zwom ze een clubrecord. Tevens nog ook clubrecord bij de 50m tussentijd. Helaas had Greta Wyma (D50+) voor het hele weekend af moeten zeggen.

Zonder officials geen wedstrijd. Ook bij de ONMK waren enkele DWK-officials actief. Donderdagmiddag waren André van Buiten en Willy Schoenmaker aanwezig. André was er vrijdag ook. Op vrijdag waren ook Else en Marja van Blokland aanwezig. Op zondag was Helma Koot aanwezig. Allemaal heel erg bedankt.

Al met al hebben we een prima ONMK gehad. Goede organisatie, prettige sfeer en prima resultaten.