post

Minioren doen goede zaken bij ClubMeet deel 2

In eigen huis heeft de miniorenselectie afgelopen zaterdag goede zaken gedaan bij deel 2 van de ClubMeet. Binnen de eigen poule is de voorspong in het klassement met ruim 20 punten uitgebouwd.

Met de goede resultaten van een week eerder zijn de Minioren vol zelfvertrouwen van start gegaan. De eerste afstand was direct belangrijk voor de punten. De estafette 4x50m vrije slag minioren 4 e.j., bestaande uit Olivier, Esmee, Lyzz en Dorean, werd gewonnen met een voorsprong van 25 seconden. Een goed begin is het halve werk.

Punten

Voor het eerste team van DWK was Anouk weer goed op dreef. Met een snelle 100m vrije slag individueel (1e in een PR in 1:14.61) en haar ijzersterke optreden later in de estafettes heeft zij een flink aandeel gehad in het teamresultaat.

Ook de overwinningen van Roxan (25, vlinderslag), Teije (25m vlinderslag en 50m schoolslag), Dorean (50m vrije slag), Olivier (50m vrije slag) en Lyzz (50m schoolslag) zorgden voor de opbouw van de voorsprong. Hiernaast waren de resultaten van het estafetteteam bestaande uit Yannick, Lyzz, Teije en Anouk op de 4x50m wisselslag (2e) en de derde plaats van Esmee op de 50m rugslag belangrijk voor het puntentotaal.

Het spectaculaire slotstuk van de wedstrijd, de koppelrace 4x50m schoolslag, werd door DWK gewonnen. Anouk en Yannick maakten er een prachtig duel van met de ploeg uit Nijmegen. Onder luide aanmoediging trok het team van DWK, net als vorige week, aan het langste eind.

Ook het tweede team behaalde goede resultaten. Zij staan na drie van de vier voorrondes op een zevende plaats richting de Provinciale Finales.

De snelste resultaten per onderdeel worden van elk team bij elkaar opgeteld. Voor het tweede team van DWK werden de punten bij elkaar gezwommen door Timi, Deborah, Mara, Joas, Femke, Maurits, David, Julia en Kane.

Persoonlijke records

De jongens waren goed op dreef. Het ene na het andere persoonlijke record werd er verbroken. Ilia en Maurits zwommen een flinke hap van hun PR op de 100m vrije slag. Maar liefst 25 seconden voor Ilia en 17 seconden voor Maurits. Ook Daan verbeterde zijn PR op de 100m vrije slag sterk (10 sec.). Hiernaast zwom hij een goede 50m rugslag (PR van 9 sec.). Stef zwom net als Daan ook een mooi PR op de 50m rugslag (4 sec.). En Tim wist zijn tijd op de 50m vlinderslag met 6 seconden te verbeteren.

Volgende wedstrijd

De vierde en laatste ronde van de ClubMeet vindt zaterdag 15 april plaats. In Arnhem mogen de teams van DWK weer strijden voor de punten in het klassement. Na de vier voorrondes van de ClubMeet is dan het totale resultaat bekend. Hopelijk plaatsen beide ploegen zich voor de Provinciale Finales op 3 juni.

Wij bedanken alle vrijwilligers die afgelopen zaterdag de wedstrijd in Barneveld mogelijk hebben gemaakt. Het was weer een feestje om in ons eigen bad onder aanmoediging van het enthousiaste publiek op de tribune deze wedstrijd te zwemmen.