post

Minioren stijgen boven zichzelf uit bij Speedo Jaargangwedstrijden

Leiden – Zeven Minioren zijn afgelopen weekend afgereisd naar Leiden om daar deel te nemen aan de Speedo Jaargangwedstrijden 2023. Zij hebben daar uitstekende prestaties neergezet. Met diverse persoonlijke records, maar liefst vijf top 10 klasseringen en een vracht aan ervaring keerden de zwemmers naar huis.

Uitblinker

Teije Baars had het drukste zwemprogramma van het team en kwam op zes afstanden aan de start in zijn leeftijdscategorie. Op alle afstanden wist hij zijn persoonlijke besttijden te verbeteren. Met maar liefst drie top 10 klasseringen was hij de uitblinker van de ploeg. De hoogste notering behaalde hij op zijn favoriete 50m vlinderslag, vierde van Nederland. Op de 100m wisselslag werd hij zesde en op de 100m rugslag zevende.

De leeftijdsgenootjes Esmee van Harskamp en Lyzz van Middendorp hebben DWK uitstekend vertegenwoordigd. Esmee kwam vier maal aan de start en verbeterde op drie afstanden haar persoonlijk record. Haar beste prestatie leverde zij op de 100m schoolslag. Lyzz heeft twee van haar drie afstanden weten te verbeteren. Ook zij wist haar beste prestatie neer te zetten op de 100m schoolslag en werd daarop heel knap zesde van Nederland.

Beide handen

Anouk van de Steeg was voorafgaand aan het toernooi nog niet zeker of zij mocht deelnemen. Zij stond eerste reserve. Op het laatste moment werd zij opgeroepen om in te vallen. En die kans heeft zij met beide handen aangegrepen. Anouk verbeterde haar 50m vrije slag van 36,87 naar 34,93. Met deze puike prestatie zwom zij regelrecht de top 10 van Nederland binnen (negende).

De zwemploeg op zaterdag met (van links naar rechts): Yannick, Teije, Stef, Esmee en Lyzz.

Bij de jongens geboren in 2012 hebben Daan van Meerveld, Stef van de Wal en Yannick Kuijper DWK vertegenwoordigd. In het sterk bezette veld was het al een prestatie op zich dat deze drie jongens zich hebben geplaatst. De drie jongens kwamen vooral naar Leiden om ervaring op te doen op dit hoge niveau, waarbij Stef zijn beide afstanden in een persoonlijk record heeft gezwommen.

Breedte

Met zeven deelnemers aan de Speedo Jaargangwedstrijden bleek DWK een van de grootste zwemploegen van het toernooi. Het deed de coaches goed om te zien dat de inzet bij de trainingen zo wordt beloond. Niet alleen in de breedte is DWK goed aan de weg aan het timmeren, maar het niveau wordt ook hoger. Samen trainen met alle Minioren in een grote selectie levert mooie resultaten bij de wedstrijden met als voorlopig hoogtepunt deze grote groep bij de Speedo Jaargangwedstrijden.

De volgende wedstrijd van de DWK miniorenselectie is de Jeugdwedstrijd in Wageningen op 18 februari. Hier mag de voltallige selectie weer op jacht gaan naar nieuwe zwemtijden.