post

Minioren zetten mooie prestaties neer

Leiden – De tien jonge zwemmers die afgelopen weekend aan de Speedo Jaargangwedstrijden hebben deelgenomen, hebben mooie prestaties neergezet. Met een behoorlijk aantal persoonlijke records, zes top 10 klasseringen en een vracht aan ervaring keerden de zwemmers moe maar voldaan naar huis.

Het toernooi bestond uit twee wedstrijddagen. Op zaterdag bestond de ploeg uit zes zwemmers. Teije Baars mocht het spits afbijten op de 50m vrije slag. Kort daarna zwom hij al zijn tweede afstand, de 100m rugslag. Beide afstanden iets boven zijn persoonlijke record. Bij zijn derde afstand van de dag, de 100m wisselslag, revancheerde hij zich met een mooi pr. Hij noteerde daarmee de zevende tijd.

In vorm

David van de Wetering was in vorm zaterdag. Zijn twee afstanden zwom hij in dikke persoonlijke records. Op de 200m wisselslag 7 seconden en op de 100m vlinderslag verbeterde hij zich met maar liefst 14 seconden. Daarmee klom hij van de 22e naar de 12e plaats. De 200m wisselslag werd ook gezwommen door Stef van de Wal bij de jongens en Esmee van Harskamp bij de meisjes. Allebei verbeterden zij hun persoonlijke besttijd. Stef behaalde op deze afstand zijn eerste top10 notering (10e).

De jongste deelnemers van DWK, Olivier Valeijn en Noor de Vogt moesten lang wachten voordat zij hun 100m vrije slag mochten zwemmen. Maar het wachten werd beloond. Olivier zwom een mooie 2 seconden van zijn tijd af. En Noor deed daar nog een schepje bovenop. Zij verbeterde haar tijd met bijna 8 seconden.

Schoolslag

Op zondag was DWK met een nog grotere groep vertegenwoordigd. Met negen deelnemers en een enthousiaste supporter had DWK 10 minioren in het zwembad rondlopen.

Guust Heijne had zich geplaatst op drie afstanden. Hij zwom de 50m vrije slag, 100m schoolslag en 100m wisselslag. Vooral de 100m schoolslag zwom hij sterk, waardoor hij zijn tijd met 3 seconden verbeterde. Stef heeft ook drie afstanden gezwommen, de 100m rugslag, 100m schoolslag en 100m wisselslag. Ook hij blonk uit op de schoolslag. In een nieuw persoonlijk record zwom hij zelfs naar de zesde plaats. Daan van Meerveld kwam ook in actie komen op de 100m schoolslag. Met dit drietal heeft DWK een mooi stel goede schoolslagzwemmers in huis.

Teije heeft op de zondag ook drie afstanden mogen zwemmen. Op 50m vlinderslag (10e) en 200m wisselslag zwom hij zijn allersnelste tijden tot nu toe. Op de 100m vrije slag zwom hij een prima tijd, maar was het duidelijk dat de energie op was.

Hoogste notering

Noor en Olivier lieten zien dat zij allebei op dit moment over een sterke vrije slag beschikken. Noor zwom de 50m vrije slag in een persoonlijk record naar de zevende plaats. Olivier noteerde de hoogste klassering voor DWK. Hij werd op de 50m vrije slag vijfde van Nederland in zijn leeftijdscategorie.

Teamspirit

Leeftijdsgenootjes Dorean Iseger, Esmee van Harskamp en Lyzz van Middendorp kwamen ook in actie op de 50m vrije slag. Het blijft toch bijzonder om van één vereniging drie zwemmers op deze afstand te zien racen. Samen trainen, plezier hebben en elkaar aanmoedigen sneller te zwemmen, deze dames laten zien hoe je dat moet doen. Lyzz en Esmee zwommen allebei later nog de 100m schoolslag. Dat deden zij in een mooi persoonlijk record. Esmee heeft het toernooi voor DWK afgesloten. Op de 100m wisselslag zwom zij een persoonlijk record, haar vierde van het toernooi.

Dat de teamspirit goed aanwezig was bleek wel uit de aanwezigheid van Roxan Meijer. Als reserve op de 100m rugslag ging zij mee naar het toernooi. Jammer genoeg kon zij niet invallen. Maar samen met Dorean – die al vroeg in de wedstrijd klaar was – heeft zij de andere zwemmers goed aangemoedigd. De tien deelnemers hebben een knap toernooi gezwommen in het mooie nieuwe zwembad in Leiden. Voor de coaches was het een genot om deze ploeg te begeleiden.

De volgende wedstrijd voor de minioren is deel vier van het Minioren Circuit in Wageningen op 2 maart. Hier komt de voltallige miniorenselectie weer in actie.