post

9 Minioren naar Jaargangfinales in Dordrecht

Aankomend weekend worden de Speedo Sportemotion Jaargangfinales georganiseerd in het zwembad Sportboulevard Dordrecht. De snelste minioren van Nederland zullen bij dit officieuze NK voor Minioren op het 50m-bad zwemmen voor wat ze waard zijn. Voor DWK komen maar liefst 9 zwemmers aan de start. Daarmee is DWK een van de grootste ploegen die deelneemt aan dit toernooi.

Vier afstanden

Bij de jongens zijn het Stef van de Wal en Teije Baars die het drukste programma hebben. Beide jongens zijn op vier afstanden geplaatst. Baars mag in de leeftijdscategorie Minioren 4 (10 jaar en jonger) uitkomen op de 100m vrijeslag, 100m rugslag, 100m schoolslag en 50m vlinderslag. Van de Wal komt in een leeftijdsgroep ouder uit. Hij zwemt de afstanden 100m vrije slag, 100m rugslag, 100m schoolslag en 200m wisselslag.

Daan van Meerveld, Tim Burgerhart en Yannick Kuiper, allen net als Stef van de Wal uitkomend in de leeftijdscategorie minioren 5, mogen aan de start verschijnen op de 100m schoolslag. Zo heeft DWK maar liefst vier jongens op de 100m schoolslag die zich onder de snelste minioren van Nederland mogen scharen.

Meisjes

Naast de vijf jongens komen er ook nog vier meisjes voor DWK in actie. Alle vier mogen zij op drie afstanden aan de start verschijnen. Anouk van de Steeg, uitkomend in de categorie Minioren 5, heeft zich geplaatst op de 100m en 200m vrije slag en op de 100m schoolslag.

De talentvolle leeftijdsgenootjes Esmee van Harskamp, Roxan Meijer en Lyzz van Middendorp hebben zich alle drie op dezelfde afstanden weten te plaatsten: 100m vrije slag, 100m rugslag en 100m schoolslag. Deze meisjes komen uit in de leeftijdscategorie Minioren 4.

50m-bad

De wedstrijd wordt gezwommen in een 50m-bad. Voor de zwemmers wordt het een eerste kennismaking met een wedstrijd in zo’n lang zwembad. Met de zwemvierdaagse die deze week in het Oosterbosbad was en een extra training in het 50m-bad, hebben de zwemmers zich zo goed mogelijk voorbereid.

Als coaches gaan mee naar deze wedstrijd Anna Kamphuis, Senna Levering en Yvonne Baars. Het zwemseizoen wordt zo afgesloten met weer een mooie en nieuwe ervaring. De zwemmers en coaches hebben er zin in!