post

ClubMeet winst voor Minioren in Nijmegen

De miniorenselectie van DWK heeft bij deel 3 van de ClubMeet in het Erica Terpstra bad te Nijmegen goede resultaten behaald. Met een voorsprong van 7 seconde heeft het eerste team van DWK deze ronde in de poule gewonnen.

Voorafgaand aan de wedstrijd leek het erop dat het een moeilijke klus zou worden om deze eerste plaats te behalen. Op papier begon DWK met een achterstand van ruim 30 seconden aan de wedstrijd. Maar door sterk zwemmen van de ploeg in het algemeen en enkele individuele uitschieters, wist DWK deze achterstand om te zetten naar een voorsprong.

Punten

Voor het eerste team van DWK werden belangrijke punten gehaald door de estafette 4x50m vrije slag minioren 4 e.j. De estafette bestaande uit de zwemmers Teije, Esmee, Lyzz en Olivier werd met een ruime voorsprong eerste. Ook de overwinningen van Roxan (50m schoolslag en 50m rugslag), Teije (50m schoolslag), Olivier (50m vrije slag) en Esmee (50m vrije slag), zorgden voor het opbouwen van deze voorsprong. Hiernaast deden de sterke resultaten van de estafette 4x100m vrije slag (2e), Anouk (100m wisselslag, 3e) en Yannick (50m schoolslag, 3e) ook een flinke duid in het zakje.

Het spectaculaire slotstuk van de wedstrijd, de koppelrace 4x50m vrije slag, werd door DWK gewonnen. Anouk en Stef maakten er een prachtig duel van met de ploeg uit Nijmegen. Anouk en Stef trokken met een minieme voorsprong van 0,09 seconden aan het langste eind.

Ook het tweede team behaalde goede resultaten. Na twee van de vier voorrondes ziet het er voor dit team ook goed uit richting de Regionale Finales.

De snelste resultaten per onderdeel worden van elk team bij elkaar opgeteld. Voor het tweede team van DWK werden de punten bij elkaar gezwommen door Joëlla, Maurits, Evi, Joas, Julia, Ilia, David, Kane, Timi, Linde en Deborah.

Persoonlijke records

De beste individuele resultaten bij de jongens waren voor Stef, Yannick en Ilia. Stef en Yannick verbeterden zich sterk op de 100m wisselslag. Een persoonlijk record van 17 seconden voor Yannick en een pr van maar liefst 35 seconden was er voor Stef. Ilia verbeterde zich sterk op de 50m vrije slag. Zijn pr scherpte hij met bijna 7 seconden aan naar 42.80.

Bij de meisjes was het Anouk die een dik pr van 19 seconden op de 100m wisselslag zwom. Op de 50m vrije slag waren er mooie pr’s van Julia (6 sec), Timi (5 sec) en Mieke (3 sec). En Linde zwom een fraai pr van 6 seconden op de 50m schoolslag.

Volgende week

De volgende wedstrijd van de minioren vindt aankomende zaterdag alweer plaats. Dan wordt in de Veluwehal de tweede ronde van de ClubMeet ingehaald. Deze zou oorspronkelijk in februari gezwommen worden. Door een technische storing in het zwembad moest deze verplaatst worden.

Met de resultaten van afgelopen weekend op zak, kijken de trainers en zwemmers uit naar aankomende zaterdag.