post

Minioren ClubMeet; De beker naar Kiependaarp

DWK heeft met de miniorenselectie voor de tweede keer op rij de Gelderse Minioren ClubMeet gewonnen. Van te voren was al duidelijk dat de editie van 2024 een spannende strijd zou worden tussen de teams van Aqua-Novio ’94 uit Nijmegen en DWK uit Barneveld. Maar met uiteindelijk een overtuigende voorsprong nam DWK de beker mee naar Barneveld.

Kiependaarp

Dat de Minioren ClubMeet niet alleen om de zwemprestaties gaat, maar ook om de teamspirit, is alom bekend. Dit keer werd dit aangemoedigd in het thema Carnaval. De zwemmers van DWK uit Kiependaarp waren dit jaar als kippen verkleed. Van masker tot een volledig opblaasbaar kippenpak, De WaterKip was niet te missen. En dat viel op!

De minioren lieten zich weer van hun beste kant zien. Niet alleen individueel werden vele tijden verbeterd, maar ook in de estafettes werd erg snel gezwommen. De teamspirit zat er ook heel goed in. De zwemmers moedigden elkaar aan om hun beste prestatie neer te zetten.

Punten

De wedstrijd begon traditioneel met een estafette 4x50m vrije slag minioren 4 en jonger. Het estafetteteam van DWK eindigde na een spannende race op de eerste plaats. Het team bestaande uit Olivier Valeijn, Mare de Vogt, Evi Burgerhart en Tim Kaasschieter behaalde zo de eerste punten voor DWK.

Hierna stonden er veel individuele afstanden op het programma. De snelste zwemmer per team telde mee in de puntentelling. Belangrijke punten voor het teamresultaat van DWK werden daarmee behaald door: Dorean Iseger op de 50m vrije slag (1e), Evi Burgerhart op de 50m rugslag (1e), Olivier Valeijn op de 50m rugslag (2e) en 50m vrije slag (1e), Esmee van Harskamp op de 100m wisselslag (1e) en 50m rugslag (1e), Stef van de Wal op de 100m wisselslag (2e), Noor de Vogt op de 50m schoolslag (2e) en 50m vrije slag (1e), Tim Kaasschieter op de 50m schoolslag (2e) en Guust Heijne op de 50m rugslag (1e).

De wedstrijd eindigde met een estafette 4x50m vrije slag minioren 6 en jonger. Het team bestaande uit Stef van de Wal, Teije Baars, Yannick Kuijper en Dorean Iseger streden voor wat ze waard waren. In een spannende race tikten zij net als tweede aan en haalden daarmee de laatste punten voor het klassement binnen.

Uitslag

Met spanning luisterden de minioren naar de uitslag. Als eerste werd bekend dat DWK de prijs voor het best verklede team had gewonnen. Daarna volgde de uitslag van de Minioren ClubMeet. Met luid gejuich werd de beker in ontvangst genomen. Er volgde een ereronde langs het zwembad. De yell ‘Kippie hé!’ was luid te horen en de zwemmers gingen op de foto met de beker. De trainsters Yvonne Baars en Thirza van de Kraats, de hele wedstrijd coachend in een kippenpak, moesten eraan geloven: zij belanden in het water.

Halverwege het seizoen

De hele selectie heeft goed gepresteerd. Van de jongste zwemmers tot de meest ervaren minioren, iedereen zwom hard. Flinke tijdsverbeteringen waren er bij de jongens o.a. voor Guust Heijne op de 100m wisselslag, hij verbeterde zijn tijd met 8 seconden, Joas Lemmen op de 50m vrije slag (6 seconden) en David van de Wetering ook op de 50m vrije slag (6 seconden). De grootste tijdsverbeteringen bij de meisjes kwamen op naam van: Danique van der Vaart op de 50m vrije slag (6 seconden), Mara van de Wal op de 50m schoolslag (5 seconden) en Manou van Beek op de 50m vrije slag (4 seconden).

Met de winst van de Gelderse ClubMeet op zak, kan de miniorenselectie van DWK terugkijken op mooie eerste helft van het seizoen. We zijn nieuwsgierig naar wat de tweede helft gaat brengen. Er staan nog heel wat mooie wedstrijden op de kalender.