post

Minioren in vorm bij Gelderse Minioren Finales

De jongste wedstrijdzwemmers van DWK hebben afgelopen weekend bij de Gelderse Minioren Finales 2024 in zwembad De Koekoek te Vaasen uitstekend gepresteerd. De minioren van DWK hebben 16 medailles in de wacht gesleept.

Grootverdiener

Olivier Valeijn was de grootverdiener van DWK. In de categorie minioren 4 en jonger heeft hij met twee keer goud (50m vrije slag en 100m vrije slag) en twee keer zilver (100m wisselslag en 50m vlinderslag), de meeste medailles voor DWK binnen gehaald. Olivier heeft alle afstanden waarop hij in actie kwam in een persoonlijk record afgelegd. In dezelfde leeftijdscategorie, maar dan bij de meisjes wist Noor de Vogt beslag te leggen op twee medailles. Op de 50m schoolslag en de 50m vrije slag zwom zij in een persoonlijk record op beide afstanden naar een bronzen medaille.

Bij de meisjes minioren 5 waren de medailles mooi verdeeld. Esmee van Harskamp won zilver op de 100m rugslag en brons op de 100m schoolslag. Lyzz van Middendorp zwom naar het zilver op de 100m vrije slag terwijl Roxan Meijer op de dubbele afstand de bronzen medaille voor zich opeiste. Dorean Iseger is de vlinderslagspecialiste bij de meisjes, zij won een zilveren medaille op de 100m vlinderslag. Bij de jongens minioren 6 en jonger was de concurrentie erg sterk. De verrassing was daarom des te groter dat David van de Wetering op zijn favoriete 100m vlinderslag de derde tijd noteerde. Hij kreeg daar de verdiende bronzen medaille voor omgehangen.

Opvallende prestaties

Een aantal zwemmers maakten een opvallende ontwikkeling door. Daan van Meerveld en Tim Kaasschieter zwommen een sterk toernooi met louter persoonlijke records. Ook Timi David, Guust Heijne, Roxan Meijer, Teije Baars en Noor de Vogt maakten veel progressie. Allen zwommen zij vijf van de zes afstanden in een persoonlijke besttijd. In totaal zwommen de minioren van DWK maar liefst 66 persoonlijke records.

Breedte

Het afgelopen weekend viel het ook op dat DWK in de breedte er goed voor staat. Met 19 zwemmers in de leeftijdsgroep van 8 tot 12 jaar was DWK samen met Aqua-Novio ’94 uit Nijmegen de grootste ploeg van het toernooi.

Naast de persoonlijke medailles vielen er ook vier estafettes in de prijzen, drie maal zilver en één maal goud. De beste estafette-prestatie werd behaald door het team bestaande uit Evi Burgerhart, Tim Kaasschieter, Noor de Vogt en Olivier Valeijn. Zij wonnen overtuigend de 4x50m vrije slag in de leeftijdsklasse minioren 4 en jonger.

Het einde van het seizoen nadert. Er staan nog twee wedstrijden op het programma: op 15 juni een Jeugdwedstrijd in Wageningen en op 30 juni de jaargangfinales in Dordrecht. Naar beide wedstrijden gaat een klein groepje zwemmers. De meeste minioren hebben dus afgelopen weekend hun laatste wedstrijd van dit seizoen gezwommen. Nog 5 weken trainen en dan begint de zomervakantie.