post

Minioren naar Jaargangwedstrijden

Aankomend weekend worden de Speedo Jaargangwedstrijden georganiseerd in het nieuwe zwembad De Vliet in Leiden. De snelste minioren van Nederland zullen bij deze wedstrijden zwemmen voor wat ze waard zijn. Voor DWK reizen maar liefst 11 minioren af naar Leiden. Nog niet eerder nam DWK met zo’n grote ploeg deel aan dit toernooi.

Meisjes

Voor DWK komen er vier en mogelijks zelfs vijf meisjes in actie. Bij de meisjes minioren 4 (10 jaar en jonger) mag Noor de Vogt voor het eerst meedoen aan dit toernooi. Zij mag starten op de 50m en 100m vrije slag. In de leeftijdscategorie minioren 5 (11 jaar) is DWK mogelijk met vier meisjes vertegenwoordigd: Dorean Iseger, Esmee van Harskamp, Lyzz van Middendorp en Roxan Meijer. De eerste drie genoemden komen uit op de 50m vrije slag. Van Middendorp zwemt daarnaast ook nog haar favoriete afstand, de 100m schoolslag. De veelzijdige Harskamp heeft het drukste programma bij de meisjes. Naast de 50m vrije slag zwemt zij de 100m schoolslag en de 100m en 200m wisselslag. Voor Roxan Meijer is het nog spannend of zij aan de start mag verschijnen. Zij staat op dit moment reserve op de 100m rugslag. Bij terugtrekken van een andere zwemster, kan zij mogelijk de vrijgekomen plaats overnemen.

Jongens

De jongens zijn komend weekend bij de Speedo Jaargangwedstrijden met z’n zessen. In de categorie minioren 4 mag Olivier Valeijn voor het eerst deelnemen aan dit toernooi. Valeijn is sterk op de vrije slag en zwemt de 50m en 100m.

Bij de jongens minioren 5 is DWK vertegenwoordigd door Teije Baars. Met zes afstanden heeft Baars een druk programma. Hij komt uit op de volgende afstanden: 50m en 100m vrije slag, 100m rugslag, 50m vlinderslag en de 100m en 200m wisselslag.

In de oudste leeftijdscategorie, minioren 6 (12 jaar), heeft DWK vier geplaatste zwemmers: Daan van Meerveld, David van de Wetering, Guust Heijne en Stef van de Wal. Zij zwemmen een gevarieerd programma. Van Meerveld, Heijne en Van de Wal zwemmen alle drie de 100m schoolslag. De getalenteerde Heijne zwemt hiernaast ook nog de 50m vrije slag en 100m wisselslag. Voor de veelzijdige Van de Wal staat er naast de 100m schoolslag ook nog de 100m rugslag en de 100m en 200m wisselslag op het programma. En Van de Wetering heeft zich verrassend weten te plaatsen op de 100m vlinderslag en 200m wisselslag.

Het beloofd een mooi weekend te worden. Voor sommigen is het voor het eerst dat zij meedoen op het hoogste niveau in Nederland. Spannend, maar ook heel gaaf! We gaan voor mooie ervaringen en nieuwe persoonlijke records.

Als coaches gaan mee naar deze wedstrijd Thirza van de Kraats, Yanou Vaessen en Yvonne Baars.