post

Mooie prestatie minioren bij ClubMeet in Nijmegen

Afgelopen zaterdag heeft de miniorenselectie van DWK deelgenomen aan de eerste voorronde van de Minioren Club Meet. Samen met 4 zwemmers van Swimkick heeft de ploeg in Nijmegen goede prestaties neergezet.

Na de succesvol verlopen ClubMeet van het afgelopen seizoen waren de trainers benieuwd hoe de nieuwe ploeg dit seizoen zal gaan presteren. De miniorenselectie is namelijk behoorlijk veranderd. Er zwemmers zijn doorgestroomd naar de juniorenselectie en er zijn zwemmers vanuit Swimkick doorgestroomd naar de miniorenselectie. Voor veel zwemmers was het daardoor dus ook voor het eerst dat zij deelnamen aan deze wedstrijdvorm: een teamwedstrijd met veel estafettes, waarbij de gezwommen tijden bij elkaar opgeteld worden. Zo wordt er een teamresultaat gevormd dat in een ranglijst vergeleken wordt met de resultaten van alle deelnemende teams in Gelderland.

DWK doet met twee teams mee aan de Minioren Club Meet.  In de eerste voorronde – van in totaal 4 voorrondes – mochten deze twee teams het in Nijmegen opnemen tegen NDD uit Doetinchem, ESCA zwemmen uit Arnhem, ZV Wijchen uit Wijchen en de organiserende vereniging Aqua-Novio ’94.

Estafettes

De wedstrijd begon en eindigde met een estafette. Aan het begin van de wedstrijd was er de 4x50m vrije slag jongens en meisjes minioren 4 en jonger. Het eerste team van DWK – bestaande uit Esmee van Harskamp, Dorean Iseger, Roxan Meijer en Teije Baars – zwom naar een eerste plaats. En het tweede team van DWK – bestaande uit Evi Burgerhart, Olivier Valeijn, Timi David en Noor de Vogt – eindigde heel verrassend als tweede. Alle vier de zwemmers uit dit team zwommen seconden sneller dan hun PR. Aan het einde van de wedstrijd stond de koppelrace op het programma; een estafette met z’n tweeën. Yannick Kuijper en Esmee zwommen samen de 4x50m vrije slag. Loodzwaar zo aan het einde van de wedstrijd, maar ze zwommen toch mooi naar een 2e plaats toe. Halverwege de wedstrijd was er ook nog een estafette; de 4x100m vrije slag jongens en meisjes minioren 6 en jonger. Nienke Top, Daan van Meerveld, Roxan en Yannick zwommen voor wat ze waard waren en eindigden op een 2e plaats.

Individuele afstanden

Op de individuele afstanden zijn mooie prestaties neergezet. Van de 52 persoonlijke starts eindigden er 39 in een persoonlijk records. Tim Burgerhart, Kane van Middendorp, Nienke, Teije, Evi en Dorean wisten zelfs op al hun afstanden de tijden te verbeteren.

Nieuwkomers David van de Wetering, Deborah Veldhuizen, Olivier en Timi, allen uit de Swimkickselectie, zetten knappe prestaties neer. David zwom twee PR’s en hij mocht de 100m schoolslag voor het eerst zwemmen. Deborah zwom op de 50m vrije slag en de 25m schoolslag een mooi PR. Olivier zwom keihard op de 50m vrije slag en haalde maar liefst 22 seconden van zijn tijd af. En Timi zwom naast haar goede presteren in de estafette een keurig PR op de 25m schoolslag.

Bij de meisjes minioren 5 en jonger werd goed gepresteerd door Julia Happel en Meike van Beek. Beide meisjes zwommen de 100m schoolslag voor het eerst en dat deden zij heel verdienstelijk. Daarnaast zwommen beide meisjes de 50m vrije slag en de 50m rugslag naar een persoonlijk record.

Ereplaatsen

Belangrijke punten voor het teamresultaat van DWK en ereplaatsen werden er behaald door Lyzz van Middendorp op de 100m schoolslag (3e) en 25m schoolslag (1e), Esmee op de 50m vrije slag (1e), Dorean op de 50m vrije slag (2e) Teije op de 50 vrij (1e) en op de 50m rugslag (1e), Mees Jansen op de 50m vrije slag (3e) en de 25m schoolslag (3e), Evi op de 25m schoolslag (2e) en op de 50m rugslag (2e) én Roxan op de 50m rugslag (1e).

Het teamresultaat van DWK is bekend. Nu is het afwachten hoe dit zich verhoudt tot de resultaten van de andere verenigingen. Maar met al deze prestaties kunnen de zwemmers en de coaches met plezier terugkijken op deze eerste wedstrijd.

De tweede voorronde wordt in februari 2023 gezwommen: https://www.dewaterkip.nl/zwemmen/wedstrijden/