post

Mooie resultaten bij Speedo Jaargangwedstrijden

Leiden – De Speedo Jaargangwedstrijden 2022 van afgelopen weekend hebben mooie persoonlijke records opgeleverd voor Tygo van de Wal en Sven Potappel. En een top 10 notering voor Sven.

De wedstrijd werd zowel op zaterdag als op zondag gezwommen. Op zaterdag mocht Sven het spits afbijten op de 200m wisselslag. Hij kwam dicht bij zijn persoonlijke record dat hij net een week eerder gezwommen had. Later mocht Sven ook nog de 100m vlinderslag zwemmen. Dit lijkt momenteel zijn favoriete slag. En het resultaat mocht er zijn met een top 10 notering. Sven is 9e geworden in een mooie tijd van 1:26.97.

Op zondag mocht ook Tygo naar Leiden afreizen. Na lang wachten was hij eindelijk aan de beurt voor zijn 100m schoolslag. Tygo kwam heel dicht in de buurt van zijn persoonlijk record. Met 1:35.97 heeft hij de zestiende tijd plaats behaald.

Sven had zondag een goede dag. Hij mocht drie keer aan de start verschijnen. Als eerste de 50m vrije slag, vervolgens de 100m rugslag en tot slot de 100m wisselslag. En alle drie de starts hebben geresulteerd in een persoonlijk record.

De volgende wedstrijd waar beide jongens aan deelnemen, zijn de minioren finales in Vaassen op 11 en 12 juni. Samen met alle geplaatste minioren van DWK zullen zij weer op jacht gaan naar persoonlijke records.