NK Estafette, mooie combinatie van sfeer en prestaties

ROTTERDAM – Afgelopen zondag werden in het Zwemcentrum te Rotterdam de Nederlandse Estafettekampioenschappen gehouden. De DWK-equippe was groot, met bijna 25 zwemmers, verdeeld over twee juniorenteams en een dames en heren team. Ondanks enkele last minute afmeldingen is er goed gezwommen en kwamen de meisjes junioren tot het beste resultaat met een 10e plek.

De junioren zwommen in het ochtendprogramma vier estafettes. De 4x 50m wissel-, rug-, school- en vrije slag stonden voor hen op het programma en daarbij vlogen de verbeteringen om de oren. De meisjes junioren leverden hun beste prestatie op de 4×50 wisselslag estafette. Met 2.28,72 reikten Elin Baars, Fenne de Vogt, Lili Oosting en Karlijn Siderius naar een mooie achtste plaats. Samen met Maryse Kuijper en Tessa van Beek kwamen zij uiteindelijk tot een uitstekende 10e plaats. Hiervoor worden alle resultaten van de verschillende estafettes bij elkaar opgeteld. De jongens junioren kwamen op de 4×50 school tot de beste ranking. Ruben Baars, Quinn Frunt, Nordin Vermeer en een zeer snelle slotzwemmer, Tygo van der Wal kwamen met 2.51,80 als twaalfde binnen. Samen met Sven Potappel werden zij in totaal 15e.

In de middag kwamen de senioren in actie, waarbij de dames een 16e plaats behaalden en de heren een 11e plek bemachtigden. De dames mochten als reserveploeg alsnog starten en deden vooral goede zaken op de 4×100 wisselslag en de 4×100 vlinderslag. Er werd goed gezwommen getuige de persoonlijke records die de startzwemsters ook lieten noteren, zoals Annabel Kuipers op de vlinderslag (1.09,75) , Inge Koekoek op de schoolslag (1.14,84) en Celine Schoenmaker (precies haar eigen tijd, 1.06,08) op de rugslag. Anoeska van de Kraats, Vera Renshof en Marieke Koekoek completeerden het team, waarbij ze dus opklommen naar de 16e plek. Het mannenteam had te kampen met een aantal afmeldingen. Desalniettemin was de teamgeest goed en werd er ook naar behoren gezwommen. Goede resultaten op de verschillende estafettes, allemaal rondom de 10e plaats. Hoogste klassering was de 9e op de 4×100 vlinderslag met Bart Muselaers, Ronis van Everdingen, Max Voortman en Sybren Beeksma. Met 3.59,33 bleven zij keurig binnen de magische grens van 4 minuten. Samen met Raphael Mennen en Joas Groeneveld werden zij uiteindelijk 11e in totaal.