post

Pittige eerste ronde KNZB Zwemcompetitie

In de Eredivisie van de KNZB Zwemcompetitie heeft DWK afgelopen zaterdag in Dedemsvaart de eerste ronde gezwommen. Samen met Deltasteur uit Kampen en de lokale club Dedemsvaart AC werd er hard gestreden om belangrijke punten. DWK bezet na deze eerste ronde de 14e plek en zal bij de volgende rondes aan de bak mogen om te handhaven op het hoogste niveau.

Qua punten werd het beste gescoord met onder andere de 4x200m vrije slag meisjes junioren. Met 9.23,03 wisten Karlijn Siderius, Elin Baars, Tessa van Beek en Lili Oosting een van de snellere tijden in Nederland neer te zetten. Overwinningen op de andere estafettes waren er voor het gemengde juniorenteam op de 4×50 vrije slag en de heren 4×200 vrije slag met een zeer overtuigende 8.08,57.

Individuele overwinningen werden behaald door de heren Max Voortman (50 schoolslag), Sven Potappel (200 wisselslag junioren) en Ronis van Everdingen (200 rugslag en 400 vrije slag). Overall werden er ook bijna 50 nieuwe persoonlijke records behaald en zelfs al een paar knappe tijden voor de NK en NJK. De volgende ronde staat op 28 oktober al op de kalender, dan wordt er in de eigen Veluwehal in Barneveld gezwommen.

DWK-2 mag ook aan de bak in het competitievervolg

Het tweede team van DWK zwom de eerste ronde in het zwembad in Harderwijk. Met onder andere de overwinningen van de estafette meisjes 4×100 vrije slag (Milouck Frunt, Yara Wegman, Thelma van der Lee en Moira Iseger), Joas Groeneveld (200 vrije slag en 100 wisselslag), Jorne Pol (200 wisselslag en 100 rugslag), Milouck Frunt (400 vrije slag en 100 rugslag)  wordt uiteindelijk de 12e plek in de B-klasse Oost gepakt.