post

Prima prestaties van de DWK-masters bij de ONMK in Eindhoven

Van 5 t/m 8 mei werden in Eindhoven de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen lange baan gezwommen. De ploeg bestond uit Lars Jacobsen (H25+), Diane Schoenmaker (D25+), Martijn de Jong (H50+), Greta Wyma (D50+), Iris van Aurich (D50+), Cor Verloop (H55+), Willy Schoenmaker (D60+) en Jennie Resink (D60+). Er zijn prima resultaten geboekt, veel pr’s en clubrecords en een flink aantal medailles. Elke zwemmer kon één of meer clubrecords bijschrijven. De zwemmers waren vooral blij dat er eindelijk weer zo’n grote wedstrijd gehouden mocht worden, met publiek. Ze kijken terug op een gezellig weekend, vol enthousiasme en support.

Martijn mocht als eerste van start op de 1500m vrije slag. Die vormde samen met de 400m wisselslag zijn grootste uitdaging voor dit weekend. Maar dat ging prima. Al zijn starts leverden pr’s op en bijna allemaal een clubrecord. Martijn zwemt nog maar een paar jaar wedstrijden en maakt elke keer enorme progressie.
Greta zwom ook de 1500m vrije slag. Ze was blij dat ze sneller was dan in 2019. Dat was ook zo op haar andere langere afstanden. Op de 200m schoolslag was ze zelfs de 2e Nederlandse en dat leverde een zilveren medaille op. Ook Jennie startte op de 1500m vrije slag. Mooi stabiel gezwommen race met een eindtijd niet ver boven haar inschrijftijd. Ook haar andere afstanden gingen prima met goud op de 50m rugslag en 3e Nederlandse op de 200m rugslag.

Iris was dit weekend de medaille koningin van DWK. Ook zij zwom die zware 1500m vrije slag en werd 3e Nederlandse in een mooi pr. Ook de rest van het weekend bleek ze goed in vorm te zijn. Rust doet wonderen. Het meest verrassend was haar zilver op de 50m schoolslag, maar ze was het meest blij met haar tijd onder de 1.31 op de 100m schoolslag (1.30.99), waarmee ze 3e werd. Op de 200m schoolslag was ze 2e, 1e Nederlandse.

Vanaf vrijdag kwamen ook de andere DWK-masters aan de start. Lars kan heel tevreden zijn met zijn resultaten dit weekend. Het was voor hem een mooie opmaat naar de Gelderse Kampioenschappen later deze maand en zijn internationale wedstrijden binnenkort. Hij ging in elke race de strijd aan met zijn tegenstanders en in de estafettes wist hij steeds achterstanden goed te maken. Ook hij zwom 2 clubrecords: op de 400 en 800m vrije slag. Diane was heel blij met de verbetering van enkele zeer oude pr’s, zowel op de 50m vlinderslag als 100m vrije slag. Die laatste dateerde van 11 jaar geleden! Ook haar andere tijden waren prima.

Willy had een super weekend met haar favoriete schoolslagnummers. Op de 100m schoolslag had ze een verbetering van haar pr uit 2012! Ook op de 200m schoolslag zwom ze supersnel, sneller dan de afgelopen 12 jaar. Cor zwom zijn eerste ONMK. In februari had hij na jaren weer een keer een wedstrijd gezwommen en was daardoor startgerechtigd voor de ONMK. Op al zijn afstanden zwom hij sneller dan zijn inschrijftijden. Prima resultaat, lekker gezwommen en hij heeft veel geleerd en kan verder met alle verkregen tips.

De DWK-masters hadden ook op elke estafette een ploeg aan de start waarbij ze vaak sneller waren dan hun inschrijftijd. Greta, Iris, Diane en Jennie wisten op de 4x100m wisselslag in de categorie D160+ beslag te leggen op de 2e plaats. Al met al dus een prima weekend voor deze zwemmers.

Ook dank aan de DWK officials die gefungeerd hebben, Willy Schoenmaker, André van Buiten en Marja en Else van Blokland.