post

“Puntjes op de i” in voorbereiding op NK

Het zijn de laatste dagen voor de NK korte baan. Er wordt nog voor de laatste keer een zogenaamde ‘race pace’ set gedaan, waarbij de zwemmers de ultieme snelheid zullen voelen. Dan zijn ze er klaar voor. Met 8 sporters reist DWK donderdag af naar Den Haag voor de Nederlandse Kampioenschappen korte baan, die vrijdag t/m zondag gehouden gaan worden.

Donderdag wordt er dan nog getraind op locatie, zodat omgeving en sfeer alvast goed opgenomen kunnen worden. Dat is altijd een apart en relaxed sfeertje, want je bent al in het competitie-bad en je praat veel met collega-zwemmers en zwemsters.

De jeugd-senioren ploeg van DWK bestaat uit de dames Inge en Marieke Koekoek, Celine Schoenmaker en de heren Lars Jacobsen (paralympisch), Max Voortman. Bart Muselaers, Ronis van Everdingen en Niek Heethaar. De heren komen naast hun persoonlijke starts ook uit op de 4×100 wisselslag estafette.

Natuurlijk wordt er gemikt op finaleplaatsen, maar het voornaamste is de persoonlijke ontwikkeling. Er is hard getraind de afgelopen maanden en met de resultaten van de afgelopen wedstrijden in het achterhoofd richten de coaches Raoul Aardema en Jeroen Dellebeke zich op een flink aantal mooie races.