post

Sprinten bij laatste ronde Heuvelrugcircuit

Ruim 80 zwemmers van 6 verschillende verenigingen stonden zaterdag 4 juni aan de start van de laatste Heuvelrug wedstrijd van dit seizoen. Wat vooraf beloofde een spectaculaire wedstrijd te worden, sprinten over 4 afstanden, werd inderdaad een wedstrijd vol spektakel! De wedstrijd werd gezwommen in de Veluwehal, een thuiswedstrijd voor DWK dus.

Er werd gestart met 50 meter vlinderslag, gevolgd door 50 meter rugslag en 50 meter schoolslag om afsluitend 50 meter vrije slag te zwemmen. Over deze 4 afstanden werd een klassement opgemaakt.

Niet alleen voor de zwemmers was het een sprint wedstrijd, ook de officials moesten goed hun best doen om alles bij te houden. Dat lukte niet altijd, een enkele keer was de jeugd die de wedstrijdbriefjes ophaalden hen te snel af. Gelukkig is er altijd een back-up plan en konden alle gezwommen tijden uiteindelijk toch correct in de uitslag worden verwerkt, zodat er een klassement kon worden opgemaakt. 

Quinn Frunt pakte het zilver bij de jongens junioren 2. Bij de meisjes junioren 1 (Maryse Kuijper, Elin Baars en Tessa van Beek) en meisje junioren 4 (Jinte van Ginkel, Lieke van den Berg en Anna Spelt) kleurde het podium volledig DWK-oranje. Maar ook bij de meisjes junioren 2 (Fenne de Vogt en Lili Oosting)  en jeugd 1/2 (Hanna Minderaa en Senna Levering) was er succes voor DWK, er werd zilver en brons gehaald. Jade Hazeleger pakte het zilver bij de Dames senioren.  

Afsluitend werd er nog door iedereen een 100 meter wisselslag gezwommen. Ook was er nog een heuse “swim-off” om te bepalen welke vereniging dit jaar de estafette bokaal zou winnen. De strijd ging tussen ZC Zeist en DWK. Tijdens deze eindstrijd vol spektakel, waar beide ploegen volop werden aangemoedigd hun ploeggenoten, moest DWK zijn meerdere erkennen in ZC Zeist.