post

Sterke start in KNZB Zwemcompetitie voor DWK

Verrassende 2e plek voor DWK in Eerste Divisie!

Het eerste weekend van oktober is traditiegetrouw de start van de KNZB Zwemcompetitie. DWK doet met twee teams mee; het eerste team draait mee in de Eerste Divisie en het tweede team is vorig seizoen gepromoveerd naar de B-klasse van de Regio Oost (Overijssel en Gelderland). Beide ploegen hadden te maken met flink wat afmeldingen. Ondanks dat werd er behoorlijk goed gezwommen en kijken de coaches alweer richting het ‘linkerrijtje’.

In het thuisbad trad DWK-2 aan met tegenstanders uit Apeldoorn, Nijkerk en Putten, allen uitkomend in de C-klasse. Overwinningen waren er voor Myrthe Rijpma en Daan Schaddelee. Myrthe won de 200 vrije slag en 50 schoolslag, Daan was de snelste op de 50 vlinderslag. De meisjes Myrthe Rijpma, Elena Looijen, Yara Wegman en Mare de Vogt wonnen met grote overtuiging het openingsnummer, de 4×100 vrije slag junioren. Top-3 noteringen waren er ook voor Thelma van der Lee, Elena Looijen, Jorne Pol, Diane Schoenmaker, Anna Spelt, Yanou Vaessen, Mare de Vogt en Yara Wegman. Onder toeziend ook van de coaches Truus Boogaard, Raoul Aardema en Joas Groeneveld werden 24 nieuwe persoonlijke records gezwommen en behaalde de ploeg 3037 punten.

In Dedemsvaart werd later op de middag gestart met wedstrijden in de Ere (thuisploeg Dedemsvaart AC) en Eerste Divisie (DWK-1 en Deltasteur uit Kampen). De ploegen zijn erg aan elkaar gewaagd en dat leverde vaak interessante races op. Belangrijke overwinningen waren voor Elin Baars (200 rugslag, 100 vlinderslag), Niek Heethaar (50 rug, 100 school), Marieke Koekoek (200 school), Sven Potappel (100 vlinder) en de heren Ronis van Everdingen, Max Voortman, Niek Heethaar en Ruben Baars op de afsluitende 4×200 vrije slag. Zonder dat er individuele prijzen zijn zwommen Ruben Baars, Tessa van Beek, Ronis van Everdingen, Inge Koekoek, Senna Levering, Celine Schoenmaker, Karlijn Siderius en Max Voortman zich naar top-3 noteringen.

Coaches Marga de Kreek, Raphael Mennen en Jeroen Dellebeke merkten al snel dat het goed ging en met name bij de junioren werden belangrijke punten bij elkaar gezwommen. Zo komt de ploeg tot een totaal van 4802 punten, waarbij zich als 2e nestelt achter HZ&PC Heerenveen in de Eerste Divisie. Zit promotie naar het hoogste niveau er weer in?