post

Succes voor DWK bij Heuvelrug in eigen bad

Even leek het erop dat de 3e ronde van het Heuvelrugcircuit niet gezwommen kon worden. Gelukkig heeft de wedstrijdcommissie van DWK dit weten te voorkomen en hebben ze er alles aangedaan om de wedstrijd op het laatste moment nog naar Barneveld te halen. En met succes! De ploeg van DWK is in vorm, van de 70 individueel gezwommen afstanden leverden er maar liefst 59 een persoonlijk records op!

Bij de meisjes junioren 1 heeft Mare de Vogt zilver gewonnen en bij de meisjes junioren 2 was er goud voor Sofie van Poecke. Bij de jongens junioren 1 won Sven Potappel goud en Tygo van de Wal zilver. Bij de jongens junioren 2 was er zilver voor Daan Schaddelee. Bij de meisjes junioren 3 verdeelde Lili Oosting (goud), Fenne de Vogt (zilver) en Tess Janssen (brons) de medailles. Zilver was er ook voor Elena Looijen bij de meisjes junioren 4. Quinn Frunt (zilver) en Bas van Daatselaar (goud) pakten allebei een medaille bij de jongens junioren respectievelijk 3 en 4.

Bij de dames jeugd was er zilver voor Jinte van Ginkel en brons voor Yanou Vaessen. Hanna Minderaa pakte het goud bij de dames senioren. Zilver was er ook voor Teun van Essen bij de heren senioren.

De wedstrijd werd afgesloten met een estafette, 4x 50 meter schoolslag. Tijdens een spannende race moest de eerste estafette ploeg van DWK met Teun van Essen, Martijn de Jong, Senna Levering en Hanna Minderaa zijn meerdere erkennen en de ploeg van Zeist voor laten gaan. De tweede ploeg van DWK tikte als derde aan, een mooi prestatie van Bas van Daatselaar, Quinn Frunt, Jinte van Ginkel en Fenne de Vogt!

Een speciaal woord van dank voor alle vrijwilligers, officials en coaches die het mogelijk hebben gemaakt deze wedstrijd te realiseren en tot een succes te maken voor de 31 zwemmers van DWK!