post

Succesvolle Gelderse Minioren Finales

Met maar liefst 19 zwemmers en zwemsters stond DWK als grootste ploeg aan de start van de Gelderse Minioren Finales afgelopen weekend in Vaassen.  De DWK-zwemmers kwamen met elkaar tot 13 medailles, waaronder 2 gouden plakken voor Sven Potappel.

Gelders Minioren Kampioen

Sven was afgelopen weekend in topvorm. Op elke afstand die hij zwom verbeterde hij zijn persoonlijke besttijd én behaalde hij een medaille. In de leeftijdscategorie minioren 5/6 won Sven goud op zijn favoriete 100m vlinderslag en op de 200m wisselslag. Met de tijd op deze laatste afstand was hij duidelijk zeer in zijn nopjes. Sven verbeterde zijn tijd tot onder de 3 minuten naar 2:59.06. Zilver won Sven op de 100m rugslag en op de 100m en 200m vrije slag. Het kleurenpallet compleet makend was er ook nog brons op de 100m schoolslag.

Leeftijdsgenootje Nordin Vermeer deed ook een aardige duit in het medaillezakje. Nordin zwom een sterke 200m wisselslag en werd op deze afstand tweede in fraai persoonlijk record. Op de 100m vrije slag, eveneens in een keurig pr, won Nordin de bronzen medaille.

Bij de jongens minioren 3/4 won Yannick Kuijper een bronzen medaille op de 100m schoolslag.

Estafettes

Hiernaast waren er ook nog vier medailles op de verschillende estafette-onderdelen. In de leeftijdscategorie minioren 3/4 was het kwartet Mieke de Graaf, Stef van de Wal, Teije Baars en Yannick Kuijper goed voor 2 zilveren medailles (4x50m vrije slag en 4x50m wisselslag).

Zilver was het ook dat tweemaal behaald werd in de leeftijdscategorie minioren 5/6. Op de 4x50m vrije slag bestond het team uit Mare de Vogt, Yvonne de Graaf, Nordin Vermeer en Sven Potappel. Op de 4x50m wisselslag was de zilveren medaille voor de ploeg bestaande uit: Yvonne de Graaf, Tygo van de Wal, Sven Potappel en Mare de Vogt.

Eervolle vermeldingen

Yvonne de Graaf greep net naast het podium. Op de 200m vrije slag zwom zij in een dik persoonlijk record naar de vierde plaats. Slechts 7-honderdste van een seconde achter de nummer drie. Eervolle vermeldingen zijn er ook voor Mieke de Graaf (vierde op de 100m rugslag) en Teije Baars (vierde op de 50m vlinderslag).

In totaal heeft de DWK-selectie 43 persoonlijke records gezwommen. Alle zwemmers zwommen een of meerdere persoonlijke records. De grootste tijdsverbetering kwam op naam van Gerlin van de Krol. Zij verbeterde op de 200m wisselslag haar persoonlijke record met bijna 15 seconden naar 3:43.64.

Met nog 1 wedstrijd voor de boeg komt het einde van het seizoen 2021/2022 in zicht. Op 3 juli mag DWK aan de start verschijnen van de landelijke Finale van de Minioren Club Meet in Maastricht.