post

Succesvolle Masters wedstrijd in Kampen

Op 30 september togen een 5-tal dames (Marjo Huisman, Ingrid Kaptein, Jennie Resink, Willy
Schoenmaker en Greta Wyma) naar Kampen voor de zesde wedstrijd in het Zuiderzee Masters Circuit. Ook mochten ze Adriaan Rijpma verwelkomen als official, waar ze heel blij mee waren.

Greta Wyma beet het spits af met de 200 m vrije slag, ze zwom iets boven haar inschrijftijd in een mooi
verdeelde race en was tevreden hiermee, ook zwom ze verdienstelijk op de 50 m vrije slag en 100 m
wisselslag. Jennie Resink zwom boven verwachting (ondanks heupblessure) naar een tijd van 3,10,75 op de 200 m vrije slag, op de 50 m schoolslag en 100 m wisselslag zwom ze ook lekker en de 25 m schoolslag was zelfs een seizoensrecord voor haar.

Ingrid Kaptein zwom haar eerste wedstrijd sinds tijden en was zeer tevreden over haar prestaties. Ze zwom persoonlijke records op de 50 m schoolslag en 100 m wisselslag, daarnaast werd ze tweede in haar
leeftijdsklasse (50+) op de 25 m vlinderslag. Willy Schoenmaker had ook een druk programma en zwom seizoens-beste tijden op de 25 m vlinderslag, 25 m schoolslag en 100 m wisselslag, daarnaast zwom ze een goede race op de 50 m schoolslag. Marjo Huisman trad buiten haar comfort zone, door geen schoolslag te zwemmen, maar 100 m rugslag en 100 m wisselslag, op beide afstanden werd ze eerste in haar leeftijdsklasse (45+).

Al met al een succesvolle wedstrijd, op naar de volgende wedstrijd in het circuit, die op 28 oktober zal worden gezwommen in Emmeloord.