post

Succesvolle wedstrijd voor masters DWK

Tijdens de 2e wedstrijd van het Zuyderzee Masters Circuit in Almere hebben Willy Schoenmaker (D60+), Greta Wyma (D50+) en Jennie Resink (D60+) prima tijden op de klokken weten te krijgen. Er stonden een stel 25 meters op het programma. Dat bleken mooie opwarmers voor de langere afstanden. De klassering is bij deze wedstrijden minder belangrijk dan de gezwommen tijden.

Gezien het geringe aantal deelnemers per leeftijdsklasse behaalde je al snel een 2e of 3e plaats. (Er waren elders in het land nog 2 masterswedstrijden.) Greta zwom op alle 4 haar afstanden een 50+ pr, maar ze was vooral heel blij met haar tijd op de 200m rugslag, 3 seconden sneller dan 2 weken geleden. Willy
zwom een pr en daarmee ook een clubrecord op de 100m schoolslag. Jennie was zeer verrast en super blij met haar pr (en ook een clubrecord) op de 200m rugslag. Haar vorige pr was van 7 jaar geleden! Alle drie de dames merken dat ze vaker trainen en dat er veel aandacht aan de techniek wordt besteed. Je kunt dan zelfs als je ouder wordt nog een pr zwemmen.

Uiteraard ook nog een woord van dank aan onze official Nic Vaessen. Zonder officials geen wedstrijden. In Almere, een 8 banen bad, waren er 22 (!) nodig.