Sven en Tygo naar Speedo Jaargangwedstrijden in Leiden

Aankomend weekend worden de Speedo Jaargangwedstrijden – het officieuze Nederlands Kampioenschappen voor minioren – georganiseerd in zwembad De Zijl in Leiden. De snelste minioren van Nederland zullen bij deze wedstrijden zwemmen voor wat ze waard zijn. De DWK talenten Sven Potappel en Tygo van de Wal hebben zich geplaatst voor deze wedstrijd en mogen laten zien wat ze kunnen.

Sven en Tygo zijn allebei laatstejaars minioren (minioren 6) en zullen na de zomervakantie doorstromen naar de leeftijdsgroep junioren. Hun periode in de leeftijdsgroep minioren wordt met deze talentenwedstrijd prachtig afgesloten.

Multitalent

Sven heeft de afgelopen jaren bij de minioren laten zien dat hij over veel zwemtalent beschikt. Hij beheerst inmiddels veel verschillende zwemslagen en afstanden. Hij mag dan ook op vijf afstanden uitkomen. Op zaterdag zwemt hij de 100m vlinderslag en 200m wisselslag. Op zondag start Sven op de 50m vrije slag, 100m rugslag en de 100m wisselslag.

Zondag sluit Tygo aan. Tygo maakt de laatste tijd grote sprongen. Vooral op zijn favoriete schoolslag heeft hij flinke tijdsverbeteringen genoteerd. Hierdoor heeft hij zich op de 100m schoolslag weten te plaatsen voor deze Jaargangfinales.

Het belooft een mooi weekend te worden. Meedoen op het hoogste niveau in Nederland geeft nieuwe ervaringen waarvan veel geleerd kan worden. En hopelijk leidt dit tot mooie prestaties. Zet hem op jongens.