post

Teamgeest hoog in vaandel bij 2e ronde zwemcompetitie

Na een indrukwekkende minuut stilte, ter nagedachtenis aan clubicoon Sebastiaan Kuijper, werd afgelopen zaterdag in zwembad De Veluwehal de 2e ronde van de KNZB Zwemcompetitie gezwommen. DWK had een flinke kluif aan directe uitdager ZPC Hoogeveen, die slechts 10 seconden en één plaats boven DWK in de Eredivisie staan.

DWK heeft er voor gezorgd dat deze wedstrijd twee weken eerder gezwommen mocht worden, omdat zij in het weekend van 10-12 november naar internationale wedstrijden gaan in Denemarken, waar ook ZPC Hoogeveen naar toe gaat. Het bad was dus overladen met DWK-zwemmers, want ook het 2e team deed mee aan deze wedstrijden. Zo’n 80 zwemmers kwamen namens de Barneveldse club in actie.

Individuele overwinningen waren er voor Ruben Baars, Niek Heethaar (beiden 2x), Sven Potappel, Max Voortman en de estafettes 4×100 vrije slag heren (Voortman, Heethaar, Ronis van Everdingen en Thijs Berkhout), 4×100 vrije slag meisjes (Lili Oosting, Maryse Kuijper, Tessa van Beek en Karlijn Siderius), de 4×100 vrij gemengd junioren (Tygo van der Wal, Yvonne de Graaf, Nordin Vermeer en Anouk van de Steeg) én de 4×100 wissel jongens (Quinn Frunt, Ruben Baars, Sven Potappel en Nordin Vermeer).

Met voorlopige plaatsingstijden voor de NK en NJK mogen Quinn Frunt (200 vrije slag) en Thijs Berkhout (400 wissel) hopen op een plekje op de nationale titelstrijd in december. De jongens 4×100 wissel voldeden ook aan de “bonuslimiet”. De heren 4×100 vrij behaalden de limiet met 3.34,86. De junioren op de 4×100 vrije slag gemengd wisten een knap clubrecord neer te zetten met 4.40,29.

Dat zwemmen echt geen individuele sport was kwam deze ronde ook sterk naar voren. Er zaten zware onderdelen tussen en daarbij sleepten de DWK’ers elkaar er goed doorheen, getuige de goede prestaties op onderdelen zoals de 400 wisselslag, de 4x200m wisselslag estafette, de 100 vlinderslag en 4×200 vrije slag estafette. Vrijwel de gehele coachingstaf was aanwezig en waren zeer te spreken over de inzet, het plezier en de prestaties afgelopen zaterdag. Het is afwachten wat de 7916.28 punten waard zijn. Over twee weken zwemt de rest van Nederland de competitie.