post

Tweede plaats voor DWK in Syd Cup

Met 24 zwemmers werd afgelopen weekend deelgenomen aan de 42e editie van de Syd Cup in het Deense Haderslev. Op uitnodiging van de coach daar, oud-zwemmer Ardi Knol, deed DWK het daar uitstekend. Met een vracht aan medailles, persoonlijke records en limieten voor Nederlandse kampioenschappen kwam de ploeg maandagochtend om 02.30u thuis. De club eindigde als tweede in het verenigingsklassement en pakte ook de 2e plek in het medailleklassement met 27x goud, 23x zilver en 17x brons.

Grootverdiener was Niek Heethaar. Bij de senioren kwam hij 21 keer individueel in actie en zijn effort werd beloond met de prestatiebeker, inclusief bijbehorende cheque. Bijna alle zwemmers hadden wel één of meerdere persoonlijke records te pakken. De grootste verbetering was voor Karlijn Siderius, die op de 400 vrije slag zichzelf met ruim 45 seconden verbeterde naar 5:16.60. Ook heel sterk was haar optreden op de 400 wisselslag (5.51.14).

Drukte bij het inzwemmen in Haderslev

Een vast onderdeel van het toernooi waren de pull-out races, afvalraces waarbij de zes snelsten op een 50 meter van start gingen. In twee rondes ging het naar 3 en uiteindelijk twee zwemmers die voor de winst strijden. Tot deze races drongen Celine Schoenmaker, Anoeska van de Kraats, Inge Koekoek, Hanna Minderaa, Bart Muselaers, Raphael Mennen, Niek Heethaar, Ronis van Everdingen en Teun van Essen met regelmaat ver door. De zwemmers Quinn Frunt, Dirk Johan Wyma, Tess Jansen, Marieke Koekoek, Senna Levering, Karlijn Siderius, Fenne de Vogt en Laura Volkers kwamen ook meerdere malen tot finales.

Alle prijswinnaars kregen naast medailles ook nog tegoedbonnen voor de lokale zwemwinkel en dat leverde dus menig zwemmer nog een leuk extraatje op. Ook de estafettes waren succesvol. De dames wisten pakten zilver en brons, de heren wonnen beide estafettes. Met name de 1.48 op de 4×50 wisselslag was een sterke tijd van de mannen.