post

Van Aurich, Resink en Jacobsen naar EK Masters Belgrado

Van 26 juni t/m 6 juli vinden in Belgrado de EMK zwemmen plaats, lange baan en open water. Ook deze keer gaan er weer 3 DWK-masters naar toe. Net als 2 jaar geleden naar Rome gaan Iris van Aurich (D55+), Lars Jacobsen (H25+) en Jennie Resink (D60+) naar Belgrado. De wedstrijd wordt gezwommen in hetzelfde bad als waar nu de EK voor de elite zwemmers plaats vinden. Open water gaat gebeuren in de Sava, een zijrivier van de Donau.

Iris heeft zich ingeschreven voor 800 vrij, 200 en 400 wissel en 200 school in het zwembad. En in het openwater gaat ze voor de 3 km. Ze is zich in de trainingen momenteel vooral aan het focussen op de 400m wisselslag. Daarop hoopt ze hoge ogen te gooien.

Lars gaat ook voor heel wat meters naar de EMK. Hij wil de 800 en 400 vrij in het zwembad gaan zwemmen en in het open water gaat hij voor beide afstanden, nl de 1,5 en 3km. Jennie beperkt zich tot de 800 vrij en 200 rug. Op die laatste afstand wist ze 2 jaar geleden brons te behalen. Op dit moment is nog niet bekend of ze weer medaillekansen heeft.