Minioren zwemmen Jaargangfinale in Dordrecht

Dordrecht – De Speedo SportEmotion Jaargangfinale 2019, die zondag 30 juni in Dordrecht zijn gehouden hebben mooie persoonlijke records opgeleverd voor de geplaatste zwemmers van DWK. Lili Oosting, Laura Volkers en Ruben Baars mochten aan dit officieuze NK lange baan voor minioren deelnemen.

 

Laura, Ruben en Lili met hun coaches Iris en Yvonne

 

Tim Hoogerwerf Nederlands Kampioen 200m vlinderslag

Estafettesucces bij de mannen

AMERSFOORT – De Nederlandse Kampioenschappen zwemmen, die afgelopen weekend in zwembad Amerena in Amersfoort zijn gehouden hebben mooie resultaten opgeleverd voor de zwemploeg van DWK. Tim Hoogerwerf wist op de zware 200m vlinderslag als eerste Nederlander aan te tikken in de finale en met 2.05,35 vestigde hij een nieuw persoonlijk record. Daarnaast had hij een belangrijk aandeel in het estafettesucces op de 4x100 en 4x200m vrije slag estafettes, die met brons werden beloond.

Sterke afvaardiging naar ONK zwemmen "om de hoek"

Met een selectie van 21 zwemmers en zwemsters neemt DWK komend weekend deel aan de Open Nederlandse Kampioenschappen in Amersfoort. Het Amerena zwembad is drie dagen lang het toneel voor hard zwemmen. Door de afwezigheid van de Nationale selecties is dit een ONK waarop gescoord kan worden.

Iris Onnink succesvol bij NJJK Eindhoven

EINDHOVEN – Tijdens de NJJK zwemmen in Eindhoven heeft Iris Onnink van DWK afgelopen weekend flink gescoord. De zestienjarige zwemster, uitkomend in de Paralympische klasse S10, kwam met negen persoonlijke records en drie medailles naar huis.

Iris Onnink (links) op het podium met Rosalie van Drunen (De Warande) en Suzie Pellis (Hieronymus) na het winnen van zilver op de 100m schoolslag.

Jeugdzwemmers naar NJJK Eindhoven

BARNEVELD - Met een selectie van 9 zwemmers en zwemsters doet DWK aanstaand weekend mee bij de Nederlandse Junioren-Jeugd Kampioenschappen. Het NJJK wordt vanaf donderdagmiddag tot en met zondag gehouden in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven.

Meer dan 40 titels bij Regionale Kampioenschappen

NIJMEGEN – Hoewel de meeste zwemmers uit de DWK ploeg tijdens de Gelderse Kampioenschappen nog in een zware trainingsfase zitten, werd er de afgelopen twee weekenden uitstekend gepresteerd bij het Regionale kampioenschap in Nijmegen. Maar liefst 42x werd een DWK sporter of estafetteploeg gehuldigd op de hoogste trede van het podium. Samen met 37x zilver en 27x brons werden 106 medailles mee naar huis genomen, en dat waren er meer dan vorig jaar!

DWK-masters succesvol in Amersfoort

DWK heeft met 9 masters deelgenomen aan de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen lange baan van 2 t/m 5 mei in Amersfoort. Er gingen heel wat medailles mee terug naar huis. Ook was DWK goed aanwezig met 7 officials. Bedankt Willy Schoenmaker, Gonnie Broekgaarden, Jeanette van Lagen, Marja en Else van Blokland, André van Buiten en Michel van Wingerden.

Europese toptijd voor DWK bij wedstrijden in Antwerpen

DWK is een Nederlands record rijker. Op de 4x50 meter wisselslag zwommen vier leden namens de Barneveldse club in Antwerpen naar 1.43,62, een verbetering van bijna anderhalve seconde. ,,Dit is zelfs een Europese toptijd'', lacht Jeroen Dellebeke.

Download het complete artikel in PDF-formaat via onderstaande koppeling.

Barneveldsekrant, zaterdag 4 mei 2019.

Nederlands Record 4x50m wisselslag in Antwerpen

Een week na de Swim Cups in Den Haag en Eindhoven zijn 21 Nederlandse verenigingen in actie gekomen bij de 28e editie van de Antwerp International Youth Swimming Cup. De estafetteploeg van DWK wist op het op eigen verzoek toegevoegde nummer, 4x 50m wisselslag een Nederlands Record te zwemmen. Het viertal Luuk Nijland, Serginni Marten, Thomas Kappe en Stephan Putman lieten met 1.43,62 een nieuwe Nederlandse toptijd noteren.

Clubrecords en bekers bij laatste wedstrijd Zuyderzee Masters Circuit

Zondag gingen 5 zwemmers en 1 official (Michel van Wingerden) naar Alkmaar voor de laatste wedstrijd in het Zuyderzee Masters Circuit.

Iris van Aurich deed het erg goed met 3 tweede plaatsen op de 50 m schoolslag en 50 m rugslag, beide in een persoonlijk record, en de 200 m schoolslag. Daarnaast waren haar tijden op de schoolslagnummers goed voor clubrecords.

Celine Schoenmaker zwom naar twee eerste plaatsen op de 50 m schoolslag en 50 m rugslag. Haar tijd op de rugslag was een clubrecord.

Inhoud syndiceren