post

Zwemploeg DWK terug naar Eredivisie

DWK-2 eindigt als derde in Regionale B-klasse

De zwemteams van DWK hebben afgelopen zaterdag in eigen huis laten zien dat de vorm dik in orde is. Met overtuigende resultaten werd door het 1e team landelijk gezien de snelste score van de Eerste Divisie neergezet en daarmee is de promotie naar de Eredivisie definitief. DWK bezet uiteindelijk de 3e plek in de Eerste Divisie, waar de top-4 promoveert. Het 2e team deed het eveneens erg goed en eindigde uiteindelijk als 3e in de regionale B-klasse. Promotie voor DWK-2 zit er echter niet in, want alleen de nummers 1 en 2 mogen volgend seizoen naar de A-klasse.

Voor eigen publiek, de Veluwehal zat ramvol met bijna 200 toeschouwers, waren er klinkende overwinningen voor Ruben Baars (2x), Tessa van Beek, Ronis van Everdingen (2x), Niek Heethaar en Maryse Kuijper. Samen met veel estafettesucces werd een puntentotaal van 4869 gescoord. 12 punten vóór naaste belager en competitiepartner Deltasteur uit Kampen. Ereplaatsen waren er ook voor Bart Muselaers, Celine Schoenmaker, Fenne de Vogt, Max Voortman en Tygo van der Wal. Winnen is niet genoeg in de zwemcompetitie, het gaat ook vooral om de tijden. De helft van alle races werd afgesloten in persoonlijke records, waarbij de beste verbetering voor Lili Oosting was. Zij zwom op de 200 schoolslag naar een 3.21,78, bijna 30 seconden sneller dan ooit.

Op de estafettes moest DWK wel steeds Dedemsvaart AC voor zich dulden, maar dat had geen invloed op het wedstrijdresultaat. Zij komen al uit in de Eredivisie, het was dus vooral een strijd met Deltasteur om wie er als 2e of als 3e zou eindigen in de Eerste Divisie. ,,Missie geslaagd’’, aldus coach Jeroen Dellebeke.

Voor DWK-2 leverden eerder op de zaterdagmiddag Teun van Essen, Joas Groeneveld, Jade Hazeleger, Gerlin van de Krol, Elena Looijen, Jorne Pol, Myrthe Rijpma, Daan Schaddelee, Anna Spelt, Anouk van de Steeg, Yanou Vaessen en Mare de Vogt de belangrijkste competitiepunten. Met zeges op de 4×50 wissel gemengd (Looijen, Pol, Rijpma en Schaddelee) en de 8×50 vrij gemengd werd ook in de estafettes steeds tot het uiterste gestreden. Op laatstgenoemde estafette was het tot het eind toe spannend samen met de zwemploeg uit Nunspeet. Het was nek aan nek en stuivertje wisselen. Pas in de laatste 50m trok DWK, onder luide aanmoedigingen vanaf de tribune, de winst naar zich toe.

Met 2713 punten noteerde DWK-2 de vierde score van deze competitieronde en staan zij dus knap 3e in de B-klasse. Vorig jaar promoveerde de ploeg nog vanuit de C, dus zo’n hoge klassering belooft veel voor de toekomst.